Ta ett glas vin och åk på gruppresa Rom

Italien och framförallt Rom är ett riktigt populärt resmål. Vare sig det handlar om att åka på långweekend eller på konferens är Rom det ultimata valet. Inte nog att man kan besöka historiska byggnader som Colosseum, Sixtinska kapellet och Trevifontänen, samtidigt som man upplever det moderna Italien.

Sen ska vi inte glömma den goda maten som Italien har att erbjuda. Utöver pizza och spaghetti bolognese så kan man i Italien äta äkta Risotto gjorda på arborioris, Gnocchi och massa annat. Sen kan man inte glömma att nämna de italienska vinerna, så som Levante Merlot, Mauro Primitivo och vem kan glömma Castelforte Partziale Appassimento?

Då Rom är uppbyggt på flera kullar (totalt 7 stycken), finns det möjlighet att se ut över staden, och havet. Skulle man mot förmodan tröttna på Rom kan man ta en åktur till andra städer. Varför inte en tur till Toscana och alla fantastiska vingårdar som finns där? Eller varför inte uppleva pizzans hemort Neapel? Väl i Neapel kan man samtidigt se den aktiva vulkanen Vesuvius. Vesuvius ödelade år 79 staden Pompeji i närheten av Neapel, Pompeji går att besöka och gå i. Perfekt för den som vill se en stad som stod orörd i 1600 år.

Till sist rekommenderas semesterorten Sorrento som ligger i anslutning till Neapelbukten. Här kan man känna på hur havet ger en frisk luft till staden. Om man känner för det kan man ta en båttur till den lilla ön Capri, där museet San Michele ligger. San Michele är uppfört av den kungliga svenska livläkaren Axel Munthe, som vid sin död testamenterade byggnaden till svenska staten. San Michele fungerar också som gästhem till svenska studenter som studerar i Italien.

Så tveka inte att boka gruppresa Rom redan denna vecka, då kan ni njuta av den italienska vårsolen och ett glas vino redan om några dagar. Med den historia som Rom har bakom sig är det inte konstigt att så många turister åker dit varje år.