Sushi lunch

Ärligt talat, finns det något godare än att äta sushi lunch!? Minst en gång i veckan går jag och min kollega till det bästa stället i stan och äter sushi till lunch. Jag vet faktiskt inget godare än just sushi, men jag har inte alltid gillat att äta det. Första gången jag åt sushi så fick jag bara lax och ris utan wasabi eller ingefära till. Det var på någon tillställning där det serverades som tilltugg tillsammans med ett glas bubbel, men jag minns att jag tyckte det var riktigt gott så jag tog mod till mig och gick till en restaurang en kväll för att beställa sushi a la carte.

A la carte med sushi

Eftersom jag inte visste vad de olika sushibitarna hette så beställde jag bara in en tallrik med 10 bitar. Det var på ett jättebra ställe i stan som i princip bara serverade sushi. Jag fick in min sushi, som jag tyckte så lite suspekt ut, och hade väldigt svårt för att se på bitarna var det var för något. En vitfisk fick jag och likaså en lax så det förstod jag vad det var så klart, men resterande bitar såg lite konstiga ut. Jag åt i alla fall upp fiskbitarna första och det var också första gången jag åt sushi ihop med wasabi och ingefära och jag älskade smaken.

Sushi med sugproppar

När jag hade ätit upp de bitar jag tyckte så ok ut så hade jag två bitar med sushi kvar på tallriken och dessa hade jag ingen aning om vad de innehöll. Jag minns det som igår när jag tog en av bitarna och skulle bita av halva, att det var som gummi och det var svårt att ”bita av”. Jag blev lite äcklad av konsistensen och tittade lite närmare på biten, då såg jag att det var små bläckfiskarmar med sugproppar på och jag fick nästan upp övriga bitar jag hade tryckt i mig. Den upplevelsen gjorde att jag aldrig mer åt sushi a la carte utan vill själv bestämma över vilka bitar jag beställer.